Gothic mode: kleding

Bij het horen van het woord gothic denk jij ongetwijfeld direct aan mensen die in het zwart gekleed zijn. Dit klopt ook, want deze kledingstijl hoort nu eenmaal bij de subcultuur die ook in Nederland steeds meer aanhangers krijgt. De kans is dus groot dat jij steeds vaker mensen in zwarte (of andere donkere kleuren) over straat ziet lopen. Door de jaren heen heeft deze subcultuur zelfs een speciale kledingstijl ontwikkeld. We kunnen dus wel stellen dat er special gothic mode is. Maar welke kleding moeten we hier eigenlijk toe rekenen? Je leest het in deze tekst.

 

img5De kleuren

Gothic-kleding is over het algemeen vaak zwart. Om het toch wat ‘fleuriger’ te maken, worden vaak rode en zilverachtige tinten gebruikt. De kledingstijl binnen deze subcultuur beperkt zich tegenwoordig echter niet alleen meer tot zwart, rood en zilver. Er wordt namelijk vaker gebruikgemaakt van andere kleuren. Desondanks gaat het altijd om opvallende kleding, waardoor het niet lastig is om aanhangers van deze subcultuur in de openbaarheid te herkennen.

 

img6

Soorten kleding

Een gothic kan zowel man als vrouw zijn. Uiteraard zijn er overeenkomsten tussen de kleding voor mannen en vrouwen, zoals de kleur. Maar er zijn natuurlijk ook heel wat verschillen. Zo dragen vrouwen vaak jurken, korsetten, sluiers en netkousen. Daarnaast gebruiken de vrouwen vaak gitzwarte eyeliner en nagellak. Mannelijke aanhanger van deze subcultuur dragen vaak strakke broeken, puntige schoenen en losse hemden. Piercings en tatoeages zijn ook gemeengoed binnen deze subcultuur, zowel bij de mannelijke als vrouwelijke aanhangers.

 

Waar koop je gothic kleding?

Wil jij aanhanger worden van deze subcultuur? Dan begin je natuurlijk met het dragen van de bijbehorende, zwarte kleding. Het is echter best lastig om passende kledingstukken te vinden. Hoe dit komt? Omdat er niet veel winkels zijn die dit verkopen. Uiteraard zijn er wel winkels die zich toeleggen op gothic’s, maar deze vind je doorgaans alleen in de grote steden. Gelukkig vind je op het internet tegenwoordig veel gothic-kleding. Koop je kleding echter niet bij de eerste de beste webshop, maar zoek een betrouwbare aanbieder. Er zijn namelijk een aantal oplichters actief in de branche. Zij kopen verkeer voor hun website om zo meer websitebezoekers te trekken. Het hoeft overigens niet altijd om oplichting te gaan. Het kan ook zijn dat jij gewoon veel te duur uit bent vergeleken met andere sites die ook gothic-kleding verkopen. Bezoek dus altijd meerder sites voordat jij ook daadwerkelijk tot aankoop overgaat.