Gothic’s ontmoeten: een persoonlijke ervaring

De meeste Nederlanders kijken altijd met een afkeurende blik naar gothic’s. Aanhangers van deze subcultuur worden dan ook vaak als vreemd bestempeld. Toch heeft lang niet iedere Nederlander ook een idee waarom mensen aanhanger worden van deze subcultuur. Dit komt gewoonweg omdat zij zich hier totaal niet in verdiept hebben. Door jezelf in deze cultuur te verdiepen, begrijp je het waarschijnlijk al een stuk beter. Helemaal begrijpen doe je het dan overigens nog steeds niet. Om de subcultuur echt volledig te begrijpen, moet je gewoon eens een aantal gothic’s ontmoeten. Hartstikke leuk, leerzaam en daarnaast ook nog eens een bijzondere persoonlijke ervaring.

 

img7

Ontmoet gothic’s op het internet

Ken jij zo niemand die aanhanger is van de gothic-cultuur? Dan kun jij natuurlijk ergens over straat gaan lopen en hopen dat je er eentje treft die jij aan de tand kunt voelen. De kans is echter niet heel groot, zeker niet wanneer je niet in een grote stad woont. Buiten steden zijn gothic’s namelijk niet in groten getale aanwezig. Om toch een gothic te ontmoeten, kun jij je gelukkig ook richten tot het internet. Er zijn genoeg sites waar gothic’s zich verenigen of contact hebben met elkaar. Bezoek eens zo’n site en probeer met andere websitebezoekers in contact te komen. Laat je echter niet om de tuin leiden. Ben jij zelf gothic en wil je mensen meer over deze subcultuur vertellen? Dan kun je natuurlijk zelf een website bouwen. Geen tech blog, maar een informatieve site.

 

img8

Ga naar een speciaal gothic-evenement

Doordat het aantal gothic’s over de hele wereld de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid is, worden er steeds meer speciale evenementen georganiseerd voor aanhangers van deze subcultuur. Dit begon allemaal kleinschalig en lokaal, maar inmiddels zijn er zelfs complete festivals die gericht zijn op gothic’s. Dit soort evenementen zijn natuurlijk hartstikke handig om gothic’s te ontmoeten. Wil jij gewoon eens ervaren hoe het er op zo’n evenement aan toe gaat? Dan is een festival natuurlijk ideaal. Waarom? Omdat je hier grote hoeveelheden gothic’s aantreft. Wil jij echt in gesprek met mensen over het hoe en waarom van gothic’s? Dan geniet een kleinschaliger evenement natuurlijk de voorkeur. Hier heb je immer meer mogelijkheid om te praten met gothic’s dan op een festival.